4 januari 2012

Platte Slanke Buik door Hoelahoep

Iedereen kent de hoelahoep nog wel. Maar wist je ook dat je door hoepelen slanker wordt. De hoepel wordt tegenwoordig ingezet als heus fitness instrument en... het werkt. Vroeger speelde je ermee op het schoolplein en nu is hoelahoepen hip, er  zijn zelfs al sportscholen die het hoepelen hebben opgenomen in hun fitnessprogramma.

Thuistraining
Hoeplahoepen is een leuke en makkelijk toepasbare thuistraining. Het enige dat je nodig hebt is een hoepel. Door het hoepelen beweegt je hele lichaam. Je spieren zullen sterker worden, je taille steviger en smaller en je bloedcirculatie verbeterd. Door 10 minuten te hoelahoepen verbrand je maar liefst 100 calorieën!

Hoe werkt de Hoelahoep
Je neemt de hoepel en gaat er in staan. Plaats dan de hoepel op taillehoogte. Je geeft de hoepel een zwaai waardoor hij in beweging komt rondom je middel. Nu is het de kunst om de hoepel te laten draaien op dezelfde hoogte rondom je middel. Dit doe je dan door te draaien en cirkelvormige bewegingen te maken  met je heupen.  Door het vinden van het juiste ritme kun je de hoepel laten draaien.

Heb je het hoepelen eenmaal goed onder de knie en wil je de oefening moeilijker maken probeer dan eens meerdere hoepels tegelijk hoog te houden.
Extra Tips

*Als beginnend hoelahoeper is het handig een wat langer en dikker T-shirt te dragen om in het begin je huid te beschermen.
*Zorg ervoor als je aan het hoelahoepen bent dat je je knieën licht gebogen houd dit is belangrijk om je gewrichten te ontlasten.  De voeten zet je iets uit elkaar zodat je goed en stevig staat.

*Geef niet meteen op. Hoepelen is een kwestie van behendigheid. Je moet het juiste ritme even te pakken hebben en dan gaat het vanzelf. Met een beetje oefening en geduld heb je het zo onder de knie.

*Hoelahoepen is leuk, praktisch toepasbaar, goedkoop en daarnaast is het een prima work-out. Door iedere dag 10 minuten te hoepelen krijg je een mooie strakke platte buik en verbrand je ook nog eens 100 calorieën.